Blommers espresso Blend 250 gram
Het verhaal achter de bonen:
Brasil
Deze boerderij is gelegen in het zuidelijke deel van Minas Gerais, waar een overvloed aan specialty coffee wordt geteeld. Onder leiding van Rodolfo Henrique Vieira Ferreira wordt er samengewerkt, hand in hand met de natuur. De familie Vierira Ferreira produceert al meer dan drie generaties koffie in deze regio. Hun doel is om de situatie met betrekking tot het milieu en de arbeidssituatie te verbeteren.
Hand geplukt
De bessen worden met de hand geplukt, wat vrij zeldzaam is voor Brazilië. Vervolgens worden de bessen dezelfde dag nog van hun vruchtvlees ontdaan, om de kans op gisting te voorkomen. De zaden worden gedurende enkele dagen gedroogd op de patio voordat ze worden geplaatst in de mechanische droger om het proces te voltooien.
Koffiesmaak
Het resultaat is een natuurlijke koffie met een sterk aromatisch cupprofiel. De complexe smaken van deze bonen worden bewaard door op precies het juiste moment van rijpheid te oogsten en door het natuurlijke proces wordt het risico van gisting verminderd. Wat overblijft is een prachtige en krachtige boon met donkere chocolade- en geroosterde mouttonen, cashewnoten en suikerriet.
LAND
Brazilië
MICRO REGIO
Sul de Minas, Minas Gerais, Monte
PLANTAGE
Lago
HOOGTE
1150 meter
VARIËTEIT
Mundo Novo, Acaia, Catuai, Icatu
PROCES
Pulped natural
CLASSIFICATIE
Single Estate
Ethiopië Yirgacheffe Kochere
Soms, echt soms, vind de koffie jou in plaats van dat jij er naarstig naar op zoek bent. Zo gebeurde dat met deze Yirgacheffe, afkomstig uit het district Kochere. Trabocca. Een van onze leveranciers gesitueerd in Amsterdam, ontdekte deze prachtige boon tijdens een “blind cupping.” Door de zachte geur van perzik, mango en andere steenvruchten viel deze koffie meteen op; “een verademing tussen alle donkere tonen”. Het zonnetje in jouw kopje.
Rijpe, rode bessen
De bessen worden verwerkt in het wasstation Reko, een klein ‘washingstation’ dat sinds 2001 werkzaam is. Gedurende de oogstperiode, tussen laat oktober en midden januari, brengen de paar honderd koffieboeren hun – kleine – oogst naar dit wasstation. De koffieboeren snappen goed dat hun rijpe, rode bessen meer geld opleveren dan de onrijpe, groene bessen. De rijpe bessen worden eerst van hun pulp ontdaan door een “Agard pulping-machine”, waarna ze worden gewassen met het water uit de nabijgelegen rivier. Vervolgens worden de koffiebonen gedroogd op droogbedden gedurende 10 tot 12 dagen.
Koffiesmaak
Door de koffie te wassen, is de smaak van deze boon frisser en fruitiger en komen de zachte fruittonen nadrukkelijk naar voren. Er kan zeker gesproken worden over een cleane smaak.
LAND
Ethiopië
MICRO REGIO
Kochere
WASHINGSTATION
Reko
HOOGTE
850- 2100 meter
VARIËTEIT
Acacia, Lucinicia, Cordial Africana, Sespana
PROCES
Washed
CLASSIFICATIE
Single Origin